36

Resolved

VS2012 deploy and code stepping is very slow

description

Upgrading from VS2010 to VS2012, we noticed that deploying is very slow, which can be worked around but then stepping in code is very slow as well.

First, we thought it maybe the device but it is very slow even in the emulator. This machine we tested, is i7 processor with 12MB of RAM. This also seem the case for many who have reported on our forums.

Maybe votes and replies will show us if other users are or aren't noticing this behavior.

Please revisit debugging to see what can be done to speed up the debugging features. We are ready to run any tests and provide any help as necessary.

Thanks

Gus - GHI electronics

comments

NJ08512 wrote May 1, 2013 at 4:12 PM

I have also seen this slowdown with VS2012!

wrote May 1, 2013 at 4:12 PM

wrote May 1, 2013 at 4:20 PM

wrote May 1, 2013 at 4:42 PM

wrote May 1, 2013 at 4:44 PM

TechInfo wrote May 1, 2013 at 5:15 PM

Have this problem too using Netduino Plus 2 on Windows 8 x64 and VS 2012

gus_ghielec wrote May 1, 2013 at 5:52 PM

To be clear, I am referring to it being slow when using NETMF.

wrote May 1, 2013 at 7:12 PM

wrote May 1, 2013 at 7:16 PM

wrote May 1, 2013 at 7:34 PM

wrote May 1, 2013 at 7:58 PM

wrote May 1, 2013 at 8:22 PM

gus_ghielec wrote May 1, 2013 at 8:42 PM

wrote May 2, 2013 at 1:50 AM

wrote May 2, 2013 at 12:12 PM

wrote May 3, 2013 at 6:06 AM

wrote May 6, 2013 at 12:44 PM

wrote May 8, 2013 at 1:29 PM

WeegieBoy wrote May 8, 2013 at 5:03 PM

Using Windows 7 64 bit and VS2012 Express for NETMF and slow here too.

wrote May 8, 2013 at 5:09 PM

wrote May 13, 2013 at 9:08 AM

wrote May 15, 2013 at 6:12 AM

wrote May 23, 2013 at 11:42 AM

wrote May 27, 2013 at 8:08 AM

wrote May 27, 2013 at 11:25 AM

wrote Jun 6, 2013 at 8:08 PM

wrote Jun 7, 2013 at 6:33 PM

wrote Jun 10, 2013 at 3:08 PM

wrote Jun 13, 2013 at 10:13 AM

Ferlaa wrote Jun 17, 2013 at 12:57 PM

Same as WeegieBoy except using VS2012 Ultimate

AndreMarschalek wrote Jun 17, 2013 at 1:32 PM

to manually change the driver to winusb (C:\Program Files\GHI Electronics\GHI Premium NETMF v4.2 SDK\USB Drivers\GHI_NETMF_WinUsb) solved my speed problem

wrote Jun 19, 2013 at 8:41 AM

wrote Jun 20, 2013 at 8:15 AM

JohnySeven wrote Jun 20, 2013 at 8:17 AM

I can confirm that debuging NETMF program with VS 2012 is very slow, mostly when using watch functions or immediate window.

Hieber wrote Jul 6, 2013 at 9:26 PM

I can confirm the Problem too.
Manually changing the driver to winusb (C:\Program Files\GHI Electronics\GHI Premium NETMF v4.2 SDK\USB Drivers\GHI_NETMF_WinUsb) solved my speed Problem in VS 2012

wrote Aug 15, 2013 at 3:43 PM

wrote Oct 22, 2013 at 6:04 AM

wrote Nov 24, 2013 at 9:36 AM

wrote Dec 20, 2013 at 12:15 PM

wrote Mar 24, 2014 at 7:25 PM

gismo wrote Mar 24, 2014 at 7:27 PM

It's noticeably slower than VS2010! In fact, it was the first thing I noticed!

wrote May 3, 2014 at 11:27 PM

wrote Jun 18, 2014 at 9:13 PM

wrote Jul 4, 2014 at 8:56 PM

_Elias_ wrote Jul 4, 2014 at 8:57 PM

Same problem here, Windows 7 64 bit

wrote Aug 8, 2014 at 9:28 AM

wrote Sep 11, 2014 at 10:15 PM

mortezag wrote Jun 4 at 10:08 PM

Fixed for v4.4.